RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Радбезу ООН знову дісталося через Україну: подробиці

Міжнародні інститути, в тому числі Рада безпеки ООН, не змогли гідно відповісти на нові виклики і акти агресії.

Про це заявила президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на 73-й Генасамблеї ООН, повідомляє Укрінформ.

На її думку, майже у всіх великих кризах останнього десятиліття - від Сирії до України, від М'янми до Ємену - Рада безпеки ООН не змогла зіграти важливу роль.

Вона вважає, що організації, які покликані знищувати зброю масового ураження, "беззубі проти диктаторів, які розробляють ядерну зброю і застосовують хімічну зброю проти цивільних.

"Для запобігання повторення війни були створені багатосторонні інститути для охорони політичної незалежності і територіальної цілісності, однак, коли світ зіткнувся з наступною кризою, ці інститути виявилися нездатними діяти і залишалися безсилими сторонніми спостерігачами", - сказала президент Литви.

За словами Грібаускайте, світ став більш крихкий, інститути руйнуються, замість того, щоб захищати від сили і економічних потрясінь. А створені інститути, які не ідеальні, бюрократичні і не підзвітні, потрібно удосконалити і адаптувати до нових реальностей.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради безпеки ООН президент Польщі Анджей Дуда заявив, що в ООН допустили порушення Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія, США і Британія гарантували Україні безпеку, повагу суверенітету і територіальної цілісності.