RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відоме прізвище російського ГРУшника, причетного до шпигунського скандалу в Австрії: фото

У скандалі за участю колишнього полковника Австрії, якого затримали через підозри в роботі на ФСБ Росії протягом двох десятків років, також фігурує співробітник ГРУ Росії Дмитро Байбородін.

Про це написав російський журналіст Сергій Канев в Facebook.

"Дмитро Володимирович Байбородін (1974 р.н.) закінчив Військовий університет Міноборони РФ (факультет іноземних мов та зарубіжної військової інформації), потім Військово-Дипломатичну академію (на сленгу ГРУрушників "Консерваторія"), в 2004 році працював в представництві компанії "SIEGLOCH MASCHINENBAU GMBH" і "GRUBER & CO. GRUPPEN GMBH". В останні роки ГРУшник курсував між Австрією і Німеччиною і представлявся російським бізнесменом (навіть сторінка в соціальних мережах була). Спробував з ним поговорити, але він мене заблокував", - написав він.

Канев зазначає, що це вже не перший гучний шпигунський скандал в Австрії такого роду.

"У червні 2007 року австрійські спецслужби затримали представника Роскосмоса Володимира Вожжова, який на той момент припадав свояком Володимиру Путіну (одружений на Ользі Цомаєвій - сестрі колишньої дружини ВВП Людмили Путіної). За версією австрійської контррозвідки, Вожжов займався шпигунством і намагався завербувати важливого чиновника з Міноборони Австрії. Тоді Людмила Путіна зчинила страшенний шум і на виручку Вожжова були кинуті всі сили", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала військовослужбовця Нацгвардії, яка шпигувала на замовлення Росії.