RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

​Головний пропагандист Путіна виявився підданим Королеви: мережа в істериці

Телеведучий Сергій Брильов, керівник програми "Вести в суботу" на телеканалі "Росія-1", є громадянином Великобританії. У 2016 році він купив квартиру в Лондоні за 66 мільйонів рублів.

Про це йдеться в новому розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Команда Навального виявила Брильова і його дружину Ірину в списку зареєстрованих виборців лондонського району Ноттінг-Хілл. За британськими законами в такі списки можуть бути внесені або громадяни Великобританії, або громадяни Євросоюзу, які постійно проживають у Великобританії, але ніяк не громадяни Росії.

Також за даними ФБК, Ірина Брильова володіє часткою в компанії, що управляє багатоквартирного житлового будинку в лондонському передмісті Чизік. Вона ж є власницею квартири, купленої в цьому будинку в лютому 2016 роки за 700 тисяч фунтів (в перерахунку на рублі це 66 мільйонів). Навальний відзначає, що ні у Брильов, ні у її чоловіка немає ніякого бізнесу, який дозволив би їм зробити таку дорогу покупку. Опозиційний політик припускає, що так щедро оплачується робота Брильова на телеканалі "Росія".

Навальний називає його одним з головних "путінських пропагандистів", в ефірі у якого ніколи не з'являється негативної інформації ні про президента, ні про російську владу в цілому. У розслідуванні ФБК, зокрема, зазначається, що в підсумковій інформаційній програмі "Вести в суботу", яку веде Брильов, були повністю проігноровані мітинги проти пенсійної реформи, "безпрецедентні протести в Інгушетії" і викриття співробітників ГРУ, причетних до отруєння Скрипаль в Лондоні. Замість аналізу інтерв'ю "Петрова і Бошірова", яке обговорював весь світ, Брильов показав глядачам "ніяк не меншу сенсацію в Лондоні": а саме як новоспечена герцогиня Меган Маркл сама зачинила за собою двері автомобіля.

Крім роботи над програмою "Вести в суботу", Сергій Брильов засідає в Раді із зовнішньої і оборонної політики і є заступником директора телеканалу "Росія" за спеціальними проектами.

Розслідування ФБК він поки не прокоментував.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Навальний потрапив до лікарні після затримання путінським спецназом.