RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​У мережі висміяли реакцію Кремля на вирок російської шпигунки в США

Користувачі мережі висміяли заяву МЗС РФ щодо арешту російської шпигунки в США Марії Бутіної.

Про реакцію російського дипвідомства пишуть РосЗМІ.

Відомо, що Бутину засудили до 18 місяців в'язниці за змову з метою незаконної роботи на уряд РФ.

"Наша співвітчизниця засуджена тільки за те, що є громадянкою Росії. <...> Цей вирок - ганебна пляма на американській судовій системі, яка беззаперечно виконала відвертий політичне замовлення", - заявили в МЗС.

У посольстві Росії в США назвали рішення суду "кричущим беззаконням" і "параноїдальною русофобією". Вони заявили, що Бутіна - політична ув'язнена, яка стала "жертвою провокації спецслужб і довільного застосування репресивних законодавчих норм США". Дипломати наполягають на невинності росіянки і вимагають негайно її звільнити.

Користувачі мережі бурхливо відреагували на заяву Кремля.

"Русофобія - це нинішнє керівництво в кремлі, решта - наслідки", "Так вона ж сама визнала свою провину.. Видно знову венесуельський порошок долетів до рашкованскіх дипломатів", "Росія - важко хвора країна. Під кожним кущем їй ввижається русофобія", "у Кремлі сидять казкові дов... би, ви скажете, що це образа, але як бути, якщо вони реальні дов... би, а не казкові? Ніколи ще в юридичній практиці такі питання не обговорювалися!", "у Демида один текст на все))", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", суд у Вашингтоні виніс вирок росіянці Марії Бутіній, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля.