RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Радіація зашкалює: в Норвегії зробили шокуючу заяву щодо затонулого радянського підводного човна

У Норвегії фахівці зробили важливу заяву про потонула в Норвезькому морі в квітні 1989 року російському підводному човні К-278 "Комсомолець".

Про це повідомляє місцевий канал TV2.

Так, норвезькі експерти прибули на місце до району затоплення субмарини і з'ясували, що рівень радіації в області реакторного відсіку човна в сто тисяч разів перевищує норму.

Відзначають, що затонулий 30 років тому підводний човен знаходиться на глибині приблизно в 1,7 тисячі метрів, що ускладнює роботу. Попередні російські дослідження виявляли витік радіації з реактора, сильні пошкодження субмарини і перевищення рівня цезію-137 в донних відкладеннях.

Нове дослідження виявило рівень радіації в сто тисяч разів вище норми в районі вентиляційної труби реакторного відсіку. Однак це не становить загрози рибальству в Норвезькому морі, запевнили вчені. За даними TV 2, під час останньої російської експедиції до підводного човна в березні 2007 року були зафіксовані подібні викиди.

Дослідники відзначили, що на цей раз їм вдалося сфотографувати "таємничу хмару пилу", що періодично піднімається з вентиляційної труби. На думку вчених, це може бути пов'язано з радіоактивністю.

Нагадаємо, підводний човен "Комсомолець" потонула 7 квітня 1989 року. На субмарині сталася пожежа, яка призвела до втрати човном плавучості. В результаті він поринув на дно. З 69 членів екіпажу загинули 42.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 1 липня в Росії сталася пожежа на атомному підводному човні АС-12 "Лошарік" військово-морського флоту Росії. В результаті трагедії загинули 14 моряків.

Пізніше в мережі з'явилися перші знімки російського підводного човна, який потонув через пожежу на ньому.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ