RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пекін намагається все приховати: житель Гонконгу зробив тривожну заяву про коронавірус

Спалах коронавірусу, внаслідок якого загинули вже 1483 людини, показав, що Китай контролює багато міжнародних організацій. Тому інші країни повинні це мати на увазі.

Про це "Апострофу" розповів житель Гонконгу 30-річний Джон Ау.

За його словами, епідемія вплине на кризу відносин Гонконгу і Пекіна.

"Я думаю, що захворювання допоможе гонконгському протесту. Перш за все, вірус послаблює Китай. Зростання їх економіки сповільнилося ще до появи хвороби, але зараз фабрики закриті, міста заблоковані, і китайська економіка зазнає збитків. Якщо Китай стане слабшим, його вплив на Гонконг не буде таким сильним", - зазначив Джон Ау.

Він підкреслив, що вірус показав, що гонконгівський уряд неефективний і слабкий. Ми бачимо, як повільно закривають кордон з Китаєм, тому що, як ми знаємо, нашим мером керують з Пекіна. Тому вона боїться, що це розсердить керівництво Китаю.

"Крім того, цей спалах хвороби показав, що Китай контролює багато міжнародних організацій. Всесвітня організація охорони здоров'я не дуже критикує зараз Китай. Вона дуже повільно реагує на хворобу. Це показує китайський вплив в світі, і його зростання. Інші країни повинні зупинити це, тому що це загрожує безпеці світу. Коронавірус вже продемонстрував, що Китай дуже небезпечний", - сказав житель Гонконгу.

За його словами, як і 17 років тому, під час спалаху епідемії SAAS, небезпечного захворювання, яке також вражає легені, Китай намагається все приховати. Але зараз зв'язок між країнами набагато тісніший. Багато людей подорожують по світу, і спроби приховати правду і змусити ВООЗ приховувати правду - це дуже велика загроза для світу.

"Уряди інших країн, включно з Україною, повинні бути дуже обережні і розуміти, що Пекіну не можна довіряти", - підкреслив Джон Ау.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україні, як і всьому світу, треба бути дуже обережними з Китаєм - житель Гонконгу про загрозу коронавірусу.