RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Помер найстаріший чоловік на Землі: у чому був секрет його довголіття

У неділю, 23 лютого, в Японії пішов з життя найстаріший чоловік планети Тітецу Ватанабе: до свого 113 дня народження він не дожив всього дев'ять днів.

Про це повідомляє японська газета The Mainichi.

Ватанабе отримав диплом Книги рекордів Гіннеса не так давно, 12 січня. На питання про те, як йому вдалося так довго зберігати своє здоров'я японець відповідає просто: "Не гнівайся і продовжуй посміхатися".

Тітецу Ватанабе народився 5 березня в 1907 році. У нього п'ятеро дітей, дванадцять онуків, шістнадцять правнуків і один праправнук.

У 1920-х роках він переїхав на Тайвань і працював в цукровій компанії. Після другої світової війни він повернувся в своє рідне місто і працював в префектурі, а після виходу на пенсію вів досить активний спосіб життя: захоплювався бонсай і каліграфією, також займався сільським господарством. До 104 років вирощував на фермі фрукти і овочі: картоплю, помідори, полуницю і сливи.

Старожил практично ніколи не дотримувався дієт. Під час роботи на цукровій компанії йому шалено сподобався тростинний цукор, так що він не міг прожити без нього ні дня. В результаті дідусь втратив всі зуби. І з тих пір в щоденному меню з'явилися десерти з заварного крему, пише сайт Книги рекордів Гіннесса.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на початку лютого в США помер знаменитий актор Кірк Дуглас, який недавно відзначив 103-річчя.