RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розстріл порушників на місці: на Філіппінах карантин вийшов на новий рівень

Президент Філіппін Родріго Дутерте вимагає, щоб співробітники служб безпеки відкривали вогонь на знищення по кожному, хто порушує карантин.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "France 24".

"Я наказую поліції, військовим, а також місцевим чиновникам: якщо виникає проблемна ситуація, якщо хтось накидається на вас і загрожує вашому життю, стріляйте в нього на знищення. І нехай той, хто створює проблему відправиться в могилу", - заявив Дутерте.

Президент Філіппін назвав неприпустимим жорстоке поводження з медпрацівниками і запевнив, що воно буде розцінюватися як тяжкий злочин. У регіоні останнім часом зафіксовано кілька випадків нападів пацієнтів на лікарів.

Глава філіппінської національної поліції заявив, що він розуміє, що Дутерте демонструє серйозний підхід до громадському порядку, але стріляти в співвітчизників на знищення він не збирається.

За даними ЗМІ, на Філіппінах зареєстровано 2311 випадків інфікування коронавірусом і 96 смертей. З 16 березня там діє режим надзвичайного стану строком на шість місяців: припинено повітряне та морське сполучення між Манілою і провінціями, в столиці і околицях введено комендантську годину.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці березня на Філіппінах сталася катастрофа з літаком, який віз лікарів і медикаменти.