RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Створено "суперокуляри" для виявлення коронавірусу: фото

У Китаї створили спеціальні окуляри, які є портативним тепловізором і здатні фіксувати підвищену температуру тіла людини, таким чином виявляючи один із симптомів коронавірусу.

Пошуки "нульового" пацієнта і скасування параду в Москві: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про новинку китайської компанії Rokid повідомляє сайт бізнес-техногенних і стартапів TechCrunch.

Спеціальні окуляри T1оснащени інфрачервоним датчиком для визначення температури в 200 людей протягом двох хвилин на відстані до трьох метрів. Технологія використовує процесор Qualcomm, 12-мегапіксельну камеру, використовує функції доповненої реальності і має голосове управління - для запису відео та фотографій без використання рук.

Розробкою цього пристрою почали займатися в Китаї в кінці 2019 року, щоб надати підприємствам і органам влади мобільний тепловізор, який був би більш ефективним, ніж стаціонарні системи.

Розумні окуляри T1 були створені всього за два місяці. Зараз вони використовуються в Китаї співробітниками національних парків, в школах і державних установах для виявлення симптомів Covid-19.

Китайський стартап Rokid планує почати поставки пристрою в США. При цьому інженери компанії компанії планують модернізувати пристрій таким чином, щоб одночасно вимірювати температуру у чотирьох осіб.

Портативний тепловізор має єдиний недолік: дослідження показали, що більш ніж у половини пацієнтів з COVID-19 в Китаї не було лихоманки або високої температури, коли вони прибували в лікарню.

Як повідомляв "Апостроф", експерти назвали ще один симптом коронавірусу, який проявляється на обличчі під час хвороби