RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Forbes: Чому ви маєте припинити використання Facebook Messenger

Facebook Messenger, яким користуються сотні мільйонів людей, не є безпечним каналом зв'язку. Незважаючи на всі зусилля компанії забезпечити конфіденційність, користувачі не можуть бути впевнені в ній.

Про це пише Зак Доффман в статті для Forbes.

Оголошуючи про свої останні оновлення, Facebook запевнив, що "конфіденційність лежить в основі Messenger - де ви можете бути самим собою з людьми, які для вас найбільш важливі". Компанія заявила, що додасть ще один рівень безпеки щоб запобігти доступу інших людей до них.

"На жаль, це оновлення схоже на додавання додаткових замків до вхідних дверей банку, коли сховище залишено широко відкритим ... В даний час є альтернативи, які пропонують велику частину тієї ж функціональности без ризику. Прийшов час перемикатися", - пише автор статті.

Однією з основних проблем Доффман називає наскрізне шифрування. У приватних розмовах можна включити наскрізне шифрування для окремих чатів, а не для груп і за замовчуванням. "Секретна розмова в Messenger повністю зашифрована і призначена тільки для вас і вашого співрозмовника", - говорить Фейсбук, маючи на увазі, що повідомлення, які не є "секретними" мають ризик стати доступними для всіх.

Компанія стала провідним захисником наскрізного шифрування у світі, навіть генеральний директор Марк Цукерберг особисто оцінив її переваги. Однак компанія також визнала, що технічні складності додавання цього рівня безпеки в Messenger займуть роки. При цьому, наприклад, в WhatsApp, абсолютно всі повідомлення вже зараз захищені наскрізним шифруванням.

"Користувачі, які хочуть спілкуватися через Messenger, повинні розуміти реальну загрозу їх інформації в таких додатках. Хоча багато хто може подумати, що вміст їхніх повідомлень не є особистим, реальна проблема полягає в тому, що будь-яка інформація про вас відкрита для зловживання в чужих руках" , - попереджає експерт ESET з кібербезпеки Джейк Мур.

Мур виступає за Signal - платформу, зручну для кібер-експертів, з її першочерговим підходом до забезпечення безпеки і відсутністю резервних копій обміну повідомленнями.

Мур також рекомендує Telegram - трохи більш складний варіант. Telegram не виконує наскрізне шифрування за замовчанням. Проте, Telegram застосовує підхід, заснований на принципах безпеки, і розподіляє ключі шифрування, які він зберігає, в різних юрисдикціях, щоб запобігти будь-яким внутрішнім спробам - зловмисним або за запитом служб безпеки - отримати доступ до контенту.

"Платформи обміну незашифрованими повідомленнями широко відкриті для атак і залишаються уразливими. Ми повинні почати інформувати людей про ризики і почати переходити на додатки, орієнтовані на конфіденційність", - резюмував Мур.

Автор статті наголошує, що Facebook Messenger залишиться небезпечною платформою для спілкування до того часу, поки не запровадить повний захист наскрізним шифруванням.

Як повідомляв "Апостроф", в месенджері Telegram з'явилося довгоочікуване нововведення - можливість здійснення відеодзвінків.