RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У США затримали екс-міністра оборони сусідньої країни: у чому його звинувачують

За звинуваченням в торгівлі наркотиками і відмиванні коштів, в американському Лос-Анджелесі, 15 жовтня заарештували мексиканського генерала Сальвадора Сієнфуегоса, який займав посаду міністра оборони Мексики з 2012 по 2018 роки.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У США 72-річного мексиканського генерала в тому, що він вступав у змову з метою поставки наркотиків в США в 2015-2017 роках і дозволяв наркокартелю Н-2 "безкарно діяти", отримуючи від нього хабарі.

Сієнфуегоса підозрюють в тому, що він співпрацював зі злочинцями, з якими мав боротися, перебуваючи на високій посаді в своїй країні. Тодішній президент Мексики Енріке Пенья Нієто залучав військових до "війни проти наркотиків" всередині країни.

При цьому він не перший колишній мексиканський чиновник, заарештований в США. У 2019 був заарештований екс-міністр безпеки країни Гарсія Луну.Он перебуває під судом в Нью-Йорку за звинуваченням в отриманні мільйонних хабарів від наркокартелю "Ель Чапо".

Як повідомляв "Апостроф", у Львові затримали організатора наркобізнесу. Ним виявився співвласник кальян-бару, а виготовляв наркотики завідувач лабораторією навчального закладу.