RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені відновили стародавню фреску в Помпеях - результат вражає: фото і відео

Реставратори очистили лазером і відновили приголомшливу фреску, якій близько 2000 років, в саду Casa dei Ceii в Помпеях (Будинок Цеї).

Про це пише Daily Mail.

Основна частина фрески зображує лева, що переслідує бика, леопарда, який нападає на вівцю, і дикого кабана, що кидається на оленя. Вона була сильно пошкоджена виверженням Везувію, часом і вологою.

Фрески зазвичай прикрашали стіни по периметру помпейських садів і були призначені для створення атмосфери, одночасно створюючи ілюзію того, що територія більше, ніж насправді.

Поряд з мисливськими зображеннями на відреставрованій фресці із зображенням диких тварин, на бічних стінах саду були зображені краєвиди в єгипетській тематиці з тваринами дельти Нілу, такими як крокодили і бегемоти, за якими полювали африканські пігмеї, і корабель, що перевозить амфори.

В саду, на задній стіні якого була зображена мисливська фреска, були канал і два фонтани, один з яких був прикрашений німфою, а інший - сфінксом.

Як повідомляв "Апостроф", під час розкопок стародавнього міста Флавіаполіса на території сучасної Туреччини археологи знайшли мозаїчне зображення жінки, яка своїми рисами нагадує знамениту Мону Лізу.