RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В ЄС вимагають від Росії розібратися з самосудом в Чечні

Зовнішньополітична служба Європейського союзу закликала Росію зупинити атаки на адресу "Нової газети" з боку Чеченського керівництва. Також відомство попросило Росію вивчити всю інформацію, яка раніше була опублікована виданням. Відзначимо, що в статті розповідалося про позасудові страти в Республіці.

Про це пишуть на сайті EEAS.

Автором скандальної статті є Олена Мілашіна. Вона у своїй публікації розкрила позасудові страти в Чеченській республіці. Після цього на автора і на саме видання почалися атаки. Тривають вони і до цього дня. Також почалося залякування з боку чеченських властей. Зараз Євросоюз чекає, коли нарешті російська влада приділить до цього інциденту увагу, і посприяють його завершенню. Вони закликали Росію провести власне розслідування і припинити конфлікт якомога швидше.

Нагадаємо, що 15 березня на сторінках виданнях "Нова газета" з'явилася публікація з інтерв'ю колишнього співробітника полку імені Ахмата Кадирова при Міністерстві внутрішніх справ Чеченської республіки Сулеймана Гезмахамаева. Він розповів, що особисто брав участь у позасудових розправах. Після публікації такої заяви на плацу вишикувалися військовослужбовці в екіпіровці і зі зброєю. Вони зажадали від президента Росії Володимира Путіна взяти під свій особистий контроль цю ситуацію, а точніше на мерзенні атаки фейкового видавництва.

Через деякий час із заявою виступив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Він порадив полку Кадирова звертатися в суд, а не приходити зі скаргами до Володимира Путіна.

Відзначимо, що в день публікації скандального інтерв'ю, невідомі розпорошили речовину з різким запахом біля офісу "Нової газети".

Як писав "Апостроф" раніше, Маміхана Умарова вбито у Відні, хто він і чому був особистим ворогом Кадирова.