RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лист про "бомбу" прийшов набагато пізніше: сплив важливий нюанс із захопленням літака в Білорусі

Попередження пілотам з Мінська про "бомбу" на Ryanair "випередило" лист про неї.

Інформація про це виявилася в розпорядженні розслідувального центру "Досьє", німецького SPIEGEL і The Daily Beast, пише "Європейська правда".

Мінтранспорту Білорусі опублікувало запис розмови між екіпажем літака і диспетчерами, яка повинна підтвердити офіційну версію Мінська.

Однак "злита" інформація про лист з повідомленням про замінування свідчить, що він потрапив на пошту аеропорту Мінська тільки о 12:57 - майже через півгодини після того, як диспетчери повідомили про нього пілотам рейсу.

На електронній пошті адміністрації "Литовських аеропортів" лист з'явився раніше - о 12:25.

Лист прийшов з адреси "[email protected]". Журналісти звернули увагу, що організація ХАМАС, за представника якої видає себе відправник листа, заперечує свою причетність до інциденту, а привід, який був використаний для вимоги - припинення вогню між Ізраїлем і Палестиною - на той момент вже був неактуальним, так як про припинення вогню встигли домовилися раніше.

О 12:30 рейс увійшов в повітряний простір Білорусі, після чого о 12:33 диспетчери повідомили пілотам, що лист прийшов "відразу в кілька аеропортів".

Як з'ясував центр "Досьє", в той час лист отримали тільки "Литовські аеропорти". Грецьке управління цивільної авіації заявило, що в Афінах такого повідомлення не отримували.

Літак змінив курс на Мінськ о 12:47.

Нагадаємо, у Національному аеропорту Мінська здійснив аварійну посадку літак компанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса. Він раптово подав сигнал лиха і поміняв курс, причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. Після посадки був заарештований колишній редактор Nexta, журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту.

Як повідомляв "Апостроф", білоруська сторона готувалася збити літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса зі 123 пасажирами на борту . Після його посадки був затриманий білоруський журналіст, а також його дівчина.

Пізніше, з'явилася реакція Європи на акт повітряного піратства Лукашенка.