RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Афганістані для студенток настало "солодке" життя - таліби повернули давні порядки: фото

В Афганістані відновився навчальний процес. Студенти повернулися до занять, однак їхню жіночу частину торкнулися певні зміни. За словами деяких з них, з приходом до влади Талібану в країну повернулися "порядки 20-річної давності".

Про це розповіло видання Reuters.

Повідомляється, що в навчальних закладах почали фізично розділяти класи на дівчаток і юнаків. Це здійснюється шляхом монтажу прямо посеред аудиторії якої-небудь перегородки або штори, яка не дозволить одним бачити інших.

Крім цього тепер дівчат відокремлюють в класі, проводять для них окремі заняття, або допускають лише в певні частини кампусів.

За словами однієї з дівчат, класи і раніше розділяли за статевою ознакою, але до фізичного поділу за допомогою перегородок ще не доходило. Вона поскаржилася на те, що це "порядки 20-річної давності".

Журналісти Reuters отримали документ, в якому регламентовано проведення занять в навчальних закладах. Там чітко зазначено обов'язкове носіння хіджабів і окремі входи для студенток. При цьому викладачки мають право навчати тільки жінок.

У коментарі журналістам представник талібів назвав практику поділу "цілком прийнятною". Він стверджує, що буде краще дозволити викладачам читати лекції для "обох половин класу", з огляду на обмежені людські ресурси Афганістану.

Раніше ми також повідомляли, що таліби назвали верховного лідера і озвучили склад тимчасового уряду Афганістану.