RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

США посилює свій військовий контингент у Польщі - прибули нові літаки

На тлі російської загрози, у вівторок, 8 лютого, до Польщі прибули щонайменше чотири американські військово-транспортні літаки C-17A Globemaster III з підрозділами зі складу 82-ї повітряно-десантної дивізії Армії США.

Про це свідчать дані західних авіаційних ресурсів, пише "Інтерфакс".

Літаки, вилетіли з бази Форт-Брегг (штат Північна Кароліна) та приземлилися в аеропорту польського міста Жешув, розташованого за 90 км від кордону з Україною. Загалом США планує розмістити там 1,7 тис. своїх десантників у складі бригадної бойової групи 82 повітряно-десантної дивізії.

Перед цим в аеропорту Жешув-Ясенка приземлилися три літаки з американськими десантниками. Ще один борт C-17A Globemaster III прибув із вантажем з авіабази під містом Дувр (штат Делавер).

За наявними даними, до Польщі вже перекинуто щонайменше 750 військовослужбовців 18-ї повітряно-десантної дивізії Армії США. 6 лютого військово-транспортний літак доставив до Жешува командира 82-ї дивізії генерала Крістофера Донах'ю, кілька десятків військовослужбовців та військову техніку.

Як повідомляв "Апостроф", збройні сили Німеччини збільшують свою військову присутність у Литві на 350 солдатів, а Велика Британія відправить таку ж кількість військовослужбовців до Польщі.