RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бездарне керівництво та величезні втрати: у Росії звільнили командувача ВДВ

Російська верхівка продовжує шукати "крайніх" у провальній війні в Україні, де на "вантаж 200" вже перетворилися 32 тис. "штиків". Президент РФ Володимир Путін влаштував рознесення своїм генералам. Так, з посади командувача Повітряно-десантними військами РФ зняли генерал-полковника Андрія Сердюкова. Його звинуватили у бездарному командуванні.

Про це написав у Telegram журналіст Роман Цимбалюк.

"Андрій Миколайович "прославився" тим, що своїми наказами знищив понад 60% усіх БТГр ВДВ під Києвом, а після відступу відправив десантників, без відновлення боєготовності, на Харківський напрямок, де за ВДВ остаточно закріпився новий девіз: "ніхто крім нас, але ми після вас”, – розповів журналіст.

Він уточнив, що через минулі заслуги Сердюкова вирішили по-тихому замінити, замість того, аби звільнити з ганьбою або ліквідувати, хоча цей варіант теж розглядався.

Командуванню ВДВ пояснили заміну командувача "припливом нових сил", хоча всі розуміють, що причина в бездарному керівництві.

"Більшість військових частин втратили боєздатність, ВДВ втратили статус елітного роду військ", - зазначає Цимбалюк.

Андрій Сердюк був до командувачів Повітряно-десантних військ РФ з 4 жовтня 2016 року, у травні 2017 року включений до санкційного списку України. З квітня по вересень 2019 року командував Угрупуванням військ Збройних Сил РФ у Сирії.

Раніше ми розповідали про те, що російські десантники масово відмовляються від участі у війні в Україні. Командування отримало півтисячі рапортів.

У той же час, російські окупанти скаржаться на умови перебування у ЗС РФ, оскільки їх турбують рекордні втрати окупаційного війська у війні проти України, а також відсутність їжі, води, медицини та свідомого командування.