RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Китай нарощує свій ядерний арсенал: фото нового полігону з космосу

Китай, який у червні спустив на воду свій третій авіаносець, нарощує ядерний потенціал і модернізує свої ядерні випробувальні полігони в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі після того, як випробування в регіоні були призупинені на 25 років.

Про це свідчать нові супутникові фотографії, пише Express.co.uk.

На знімках видно роботи з прокладання нового тунелю в горах, а також ґрунтові білі дороги, що йдуть від командного пункту на ядерному полігоні Лоп-Нур. Крім того, можна помітити кабелі електропередач і місце, розчищене для потенційного зберігання зброї.

Цей полігон, створений у жовтні 1959 року за допомогою Радянського Союзу, був місцем першого випробування китайської ядерної бомби в 1964 році.

"Китай може провести ядерні випробування у будь-який час, тим більше, що лінія електропередач і дорожня система тепер з'єднують західні військові ядерні випробувальні полігони Лоп-Нура з новими можливими випробувальними полігонами на сході", - прокоментував знімки експерт американської приватної геопросторової компанії AllSource Analysis.

Рік тому Пекін побудував другу ракетну базу в тому ж регіоні, що вважається його найбільшим ядерним розширенням.

Як повідомляв "Апостроф", відносини між США та Китаєм загострилися у світлі майбутнього візиту голова Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі на Тайвань. Китай погрожував "вжити заходів".