RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Рекет із 90-х: на Балі в родини українського добровольця росіяни вимагають гроші

Країна-терористка Росія та її громадяни за своїм розвитком залишаються ще в минулому столітті: росіяни продовжують займатися рекетом зразка 90-тих років на Балі, вимагаючи в родини українського госпітальєра "Ербіса" гроші, щоб та змогла жити й працювати на острові.

Про це повідомила волонтерка й військова медикиня Ярина Чорногуз - посестра парамедика з Медичного добровольчого батальйону "Госпітальєри" Віктора Ніколайчука "Ербіса".

Ніколайчук зараз як доброволець рятує поранених українських військових на фронті повномасштабної війни РФ проти України, тоді як на його дочку, що переїхала на Балі, здійснює напади російський рекет.

Читайте також: Росія – країна мародерів: окупанти почали вивозити обладнання з лікарень Каховки

Родина дочки "Ербіса" мала досвід у готельному бізнесі, тому на Балі відкрила свою справу й почала працювати, дотримуючись усіх законів Індонезії. Однак це не сподобалося росіянам, які називали себе "рускімі" неодноразово вдерлися в помешкання українців, вимагаючи грошей, аби вони залишили їх у спокої.

Територія будинку українців огороджена парканом, також там встановлені камери, але росіянам це не заважає незаконно проникати на чужу територію, щоб займатися рекетом.

Фото з камери спостереження, на якому росіянин вдерся до двору українців, попри огорожу

"Коли почула цю історію, була шокована, що таке явище досі існує. Але, виявляється, що на Балі, де родина Ербіса, маючи досвід в готельному бізнесі, спробувала відкрити свою справу - так досі працює. Його родина просить розголосу в українській та міжнародній спільноті щодо того, як росіяни подовжують пресувати українців навіть на території чужої держави. Якщо коротко: після того, як його дочка та зять винайняли територію під готель, до них приїхали на білій машині російськомовні "братки" і стали вимагати гроші, "аби вони залишили їх у спокої та дали їм можливість робити свою справу". Думаю, що якщо раніше така поведінка для рускіх братків на цьому острові могла замовчуватися, то тепер в руслі загального перегляду чим є росія та росіяни - міжнародній спільноті варто це також взяти до уваги і переглянути", - пояснила Чорногуз.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли Україна вилучить власність країни-терористки Росії на території нашої держави.