RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Світ в рецесії: найзаможніші люди планети суттєво збіднішали у 2022 році

У 2022-му році, на тлі повномасштабної російсько-української війни, 500 найбагатших людей світу втратили 1,4 трлн доларів. Зокрема, частини капіталів втратили ті, чиї статки зросли до незбагненних висот в епоху "легких грошей" під час пандемії.

Про це пише Bloomberg.

Так, Ілон Маск, Джефф Безос, Чанпенг Чжао та Марк Цукерберг втратили близько 392 млрд доларів зі свого сукупного статку.

При цьому у деяких мільярдерів справи йшли добре - індійський магнат Гаутам Адані випередив Білла Гейтса та Уоррена Баффета за індексом багатства, і за рік збільшив свій статок на 42 млрд. Наразі воно оцінюється в 119 млрд доларів. Він став третьою найбагатшою людиною у світі наприкінці серпня, а у вересні ненадовго обійшов Безоса і посів друге місце у рейтингу. Це - найвищий показник для азіатського мільярдера за всю історію.

Читайте також: Ілон Маск більше не найбагатша людина планети: все змінилося за добу

Щодо Марка Цукерберга, то з початку року до середини вересня його капітал скоротився на 71 млрд доларів (на 57%). Причиною став як дорогий перехід до метавсесвіту, так і загальний спад у галузі, що знизив ціну акцій Meta.

Як розповідав "Апостроф", у Росії в олігарха відібрали мільярд доларів за те, що він висловив критичні зауваження щодо війни проти України.