RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У США збанкрутував First Republic Bank: що відомо про нового власника

У Сполучених Штатах збанкрутувала чергова фінустанова - каліфорнійський First Republic Bank. Право його викупити на тендері отримав найбільший у США банк JPMorgan Chase & Co.

Про це пише Bloomberg.

Читайте також: Один із топ банків світу опинився на межі краху: що відомо

Зазначена угода зробить JPMorgan ще серйознішим на ринку. Йому перейдуть активи First Republic, зокрема 173 млрд доларів кредитів і 30 млрд доларів цінних паперів, а також 92 млрд доларів депозитів. Він разом із Федеральною корпорацією зі страхування депозитів поділить збитки та відшкодування за кредитами.

First Republic із березня намагалися врятувати 11 банків, пообіцявши влити в нього 30 млрд доларів. Проте всі намагання вирівняти баланс First Republic Bank виявилися марними. Відтік капіталу тривав, а ціна акцій стрімко падала (зі 150 доларів у березні до 5 доларів наприкінці квітня).

Ситуація у фінустанови погіршилась одразу після банкрутства та виведення інших установ: Silicon Valley Bank, Signature Bank та Silvergate Bank. Ці банки теж зіткнулися з витоком коштів клієнтів. Фірми, що підтримуються венчурним капіталом, почали активно виводити кошти із депозитів після банкрутства другої у світі криптобіржі FTX. Примітно, що колишній конгресмен Барні Франк назвав саме криптовалюти головною причиною кризи в американській банківській системі.

Раніше "Апостроф" писав, чому відбулося банкрутство банків, чи викличе воно нову фінансову кризу, і чи може у зв'язку з нею скоротитися західна фінансова допомога Україні.

  • Вас також може зацікавити:

"ПриватБанк" попередив про проблеми з картками

Принципи багатих людей: шість вірних способів заощадити гроші

Грандіозний "шухер": Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян