RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У США з'явився новий робот із вогнеметом: для чого призначений

Приватна компанія Throwflame зі США, яка продає вогнемети "побутовим користувачам", що чистять сніг з їх допомогою, відкрила для замовлення компактний "полум'ярозбризкувач" під назвою Thermonator, встановлений на робота-собаку.

Про це пише ресурс Defense Express.

Читайте: Бійці ЗСУ отримали нову "вогняну" зброю - дальність стрілянини до 1 км: фото

Зразок можна буде отримати вже в третьому кварталі цього року

Робот, керований через Wi-Fi, оснащений невеликим вогнеметом ARC Flamethrower, який має дальність дії до 10 метрів та не є військовою зброєю.

Ціна робота поки невідома, але сам "прилад" ARC Flamethrower коштує $699. Робопес від компанії Boston Dynamics, своєю чергою, коштує $74,500. Тобто за таку пожежонебезпечну "тваринку" щонайменше попросять 75 тисяч доларів або приблизно 2 млн 755 тисяч грн із "копійками".

Автори Defense Express зазначають, що цей виріб є більш ніж жахливою розробкою, яка є однією з відповідей на виклики окопної війни. Оскільки саме піхотні вогнемети були використані у Першу світову 1915 року під Верденом німцями. І перший реальний досвід їх використання призвів до досить швидкого поширення та появи їх в інших країнах.

Безпосередній розквіт припав на Другу світову війну. Величезний ризик для самих вогнеметників, які на спині несли вогненну суміш, а також усіх, що знаходилися поруч, спонукало до появи вже вогнеметних танків. Згодом уже за часів Холодної війни на їхню заміну, зокрема в СРСР, прийшли реактивні піхотні вогнемети типу "Джміль" - фактично гранатомети з термобаричною гранатою.

У разі поєднання наземного дрона, що має значну автономність і прохідність на складній місцевості, така зброя виглядає дійсно страшно.

" Водночас питання, коли така розробка з'явиться, було лише питанням часу, тому що зараз багато розробників озброєння вже поєднують роботів-собак зі стрілецьким озброєнням", - зазначають у Defense Express.

Нагадаємо, раніше Міноборони Росії опублікувало відео нібито знищення з вогнемів підрозділів ЗСУ, але насправді замість українських захисників жертвами ворожої зброї стали соняшники.

  • Вас може зацікавити :

Конкурент для пса Патрона: Україна отримає від США робота Boston Dynamics

У Франції військові тестують собаку-робота - виконуватиме небезпечні завдання: фото і відео

Відмінна робота! Відео знищення дроном російського "Сонцепека"