RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЦАХАЛ знищує військові бази і будинки бойовиків в Газі, терористи вдарили по Ашкелону: що відбувається в Ізраїлі

Ізраїльська авіація продовжує обстрілювати сектор Газа з метою "зруйнувати можливості терористичного угруповання ХАМАС". Своєю чергою, бойовики обстріляли місто Ашкелон з РСЗВ.

Про це повідомляє Times ofIsrael.

Читайте також: "Розділяємо ваш біль": вулиці Києва прикрасили прапорами Ізраїлю, фото

"Серед цілей, уражених за останні години, було кілька командних пунктів; будівля, в якій розміщуються бойовики ХАМАСА; командний центр, що використовується високопоставленим чиновником військово-морських сил ХАМАСА; "оперативний об'єкт, що використовується ХАМАСОМ", розташований у мечеті в Джабалії; та актив, який використовується терористичною групою для розвідки", - йдеться у повідомленні.

Ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін повідомив, що масовані удари по сектору Газа продовжуються.

"Ліквідований один із командирів бойовиків Ріфат Абу-Хілаль, він же "Абу аль-Абад". З сектору з жахом повідомляють, що Ізраїль знищує не тільки будинки командирів (як робив це раніше), але й усі будинки бойовиків, навіть пересічних. Жителі Гази кажуть, що ізраїльська армія більше не діє за попереджувальним протоколом "Акеш ба гаг" ("Стук по даху"), а одразу знищує будинки один за одним", - йдеться у повідомленні.

За його словами, ХАМАС, своєю чергою, б'є по Ашкелону з РСЗВ. Одна з ракет потрапила у житловий будинок, вісім постраждалих, включно з дитиною 8 років, яка отримала скалкові поранення.

Також у мережі з'явилося відео роботи ізраїльської системи ППО "Залізний купол" в Ашкелоні.

"Підписник надіслав з Ашкелону. Будь ласка, дотримуйтесь рекомендацій служби тилу, не знімайте ракети, ховайтеся в укриття", - йдеться у повідомленні.

Також повідомлено, що бойовики ХАМАС обстріляли житловий сектор в Ашкелоні.

За словами ізраїльських військових, Ізраїль "серйозно погіршив можливості" палестинського угруповання бойовиків "Хамас", оскільки авіаудари по сектору Газа тривали до ранку понеділка. У ЦАХАЛі заявили, що атакував будівлю, в якій розміщувалися бойовики ХАМАС та кілька оперативних командних центрів угруповання, включаючи триповерховий командний центр.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі опублікували карти території Ізраїлю, яку зараз контролюють бойовики ХАМАС.

Вас також може зацікавити: