RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Хоче знищити Україну: терориста Гіркіна можуть випустити на волю

Російського військового злочинця Ігоря Стрєлкова-Гіркіна можуть випустити на волю: його засудили до чотирьох років тюремного ув'язнення, проте Гіркін наполегливо просить звільнити його достроково, щоб вирушити на війну.

Про це повідомляє російський Telegram-канал ASTRA.

За словами терориста, "Україна має зникнути", і він хоче в цьому допомогти.

Читайте також: Гіркін знову вирушив воювати в Україну

Про те, що Гіркін рветься на свободу задля участі у так званій "СВО", повідомив адвокат засудженого Олександр Молохов.

"Ігор Іванович, як почалася СВО, неодноразово говорив, що хоче піти на фронт. Інша справа, що для нього створювали такі умови – провокаційні, образливі, що він не міг потрапити на фронт. Я не виключаю, що в результаті цих подій візьме гору здоровий глузд і людині військовій дадуть можливість діяти так, як вона вважає за потрібне. Саме – протидіяти ворогові, Україні, яка, як він вважає, що має зникнути", - заявив адвокат.

Офіцер ФСБ та колишній т.зв. "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін отримав у РФ 4 роки ув'язнення за заклики до екстремістської діяльності. З початку повномасштабної війни в Україні Гіркін неодноразово піддав публічній та різкій критиці російське військове керівництво і навіть самого Путіна.

Однак він критикував не сам факт розв'язання Росією війни проти суверенної сусідньої держави, а стратегічні промахи кремлівського керівництва, що призвело до фактичного провалу бліц-кригу, який планувала Москва.

Врешті-решт, він був відправлений у "місця не такі далекі". Однак це не завадило Гіркіну залишитися непримиренним ворогом України, який тепер рветься на фронт, аби покінчити з нашою державою. За словами Молозова, Гіркін має великі шанси вийти на свободу по УДЗ, щоб вирушити на фронт.

Раніше ми розповідали, що восени 2022 року Гіркін воював у складі окупаційного "добровольчого" батальйону.

  • Вас також може зацікавити:

Не зарікайся від суми та в'язниці: яскраві меми на затримання Гіркіна – Стрєлкова

Дурнику, навіщо поголив вуса? Яскраві фотожаби на "добровольця" Гіркіна, затриманого у Криму

"Дайте грошей": в Росії виник скандал із зеками, які воювали в Україні