RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

В ЄС зробили попередження Грузії: ще є час виправитися

Грузію можуть позбавити статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Приводом стали наміри грузинської влади ухвалити так званий закон про "іноагентів", незважаючи на критику з боку ЄС.

Про це пише видання Foreign Policy, посилаючись на високопоставленого єврочиновника.

Читайте також: Біля ніг Путіна: чому Тбілісі відвертається від Заходу

Він зазначив, що Європейська комісія може не підтвердити статус кандидата у жовтні 2024 року. Це станеться у разі, якщо скандальний закон не відкличуть. Це найбільш вірогідний сценарій.

Очікується, що восени Єврокомісія має опублікувати щорічний звіт про держави, які долучаться до процесу розширення Євросоюзу. Документ оприлюднить нова комісія, без представника Угорщини. При цьому Угорщина є найбільшою союзницею нинішньої грузинської влади в ЄС, тому здатна блокувати покарання Тбілісі.

В кінці травня очільники Міністерств закордонних справ ЄС мають зустрітися. На зустрічі планують підняти питання для обговорення потенційної реакції Євросоюзу на ухвалення закону.

Частина єврочиновників критикували ЄС за надто м'яку позицію щодо влади Грузії, наполягаючи на більш жорсткій позиції ще до ухвалення скандального закону.

Нині більшість сумнівається, що документ, ухвалений у третьому читанні та заветований президенткою, можуть відкликати чи суттєво змінити.

Раніше "Апостроф" писав, про затримання під час протестів в Грузії.

  • Вас також може зацікавити:

Грузія за крок до ухвалення закону про "іноагентів": які наслідки загрожують країні

Чому протести в Грузії важливі для Путіна: думка експерта

Грузія зробила ще один крок до фінального ухвалення закону про "іноагентів": всі подробиці