RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Якщо Росія нападе на країни НАТО: скільки доведеться чекати допомоги від Альянсу

За умов, якщо Росія перейде від залякування НАТО до нападу на одну з країн Альянсу, знадобиться щонайменше два тижні, щоб зібрати військо та відправити його на допомогу.

Про це в інтерв'ю румунському телебаченню розповів колишній командувач Сухопутних військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес.

Читайте також: Холодний розрахунок: як НАТО готується до війни з Росією

Він зауважив на тому, що за умов, якщо Росія вирішить напасти на одну з країн-членів НАТО, то знадобиться мінімум два тижні, щоб союзники змогли зібрати війська та прийти на допомогу. З огляду на це командувач Сухопутних військ США в Європі дорікнув деяким лідерам Заходу, які не мають наміру діяти активніше через начебто "ризик ескалації".

Крім того, Годжес вважає, що велику роль зіграє також той факт, чи отримала ця країна попередження про ймовірний напад та чи продемонструють лідери "сміливість почати діяти наперед". На його думку, якщо таки матимуть сміливість діяти перед нападом – то терміни в два тижні вдасться скоротити. Умови, коли це не вдасться зробити, Годжес коментує наступним чином:

"Якщо припустити, що ми не почали рухатися заздалегідь (перед потенційною атакою – "Апостроф"), то Румунії та всім іншим країнам – Польщі, Литві, усім – доведеться чекати, напевне, два тижні, перш ніж прибудуть додаткові сили".

Саме стільки часу необхідно, щоб провести організацію військ НАТО, а також сухопутних військ у самій країні, для якої існуватиме ризик нападу.

"Повітряні сили зможуть прибути раніше, військово-морські сили інших країн – Туреччини та Болгарії – також могли б прибути трохи швидше", – прокоментував він.

Попри допомогу від союзників по блоку, генерал у відставці наголосив, що кожна країна має розуміти – спочатку доведеться бути "сам на сам" із противником протягом цих щонайменше двох тижнів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що країни Балтії і Польща допустили відправку військ в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Україна має право захищатися: Столтенберг закликав Захід скасувати табу на удари по Росії

Путін поклав "обидва ока" на Швецію: скандинави розкрили плани Кремля в Балтійському морі

Війна з Росією ще на 100 років: як Україні здолати запеклого ворога