RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Не Microsoft і не Apple: американська компанія стала найдорожчою у світі завдяки ШІ

Завдяки штучному інтелекту корпорація Nvidia вперше з 2002 року випередила за ринковою вартістю Apple та Microsoft Corp. - акції компанії зросли на 4% до приблизно 3,3 трлн доларів США.

Про це пише Bloomberg.

"Цей рейтинг є ще одним нагадуванням про те, що багато інвесторів приділяють увагу ШІ. Nvidia вважається найбільшим та першим бенефіціаром цієї технології, оскільки вона домінує на ринку завдяки своїм дуже затребуваним мікросхемам, які допомагають центрам обробки даних виконувати складні обчислювальні завдання, необхідні для додатків ШІ. Попит на його прискорювачі H100 стрімко зростає, що допомогло збільшити продаж виробника мікросхем більш ніж на 125% минулого року.", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штучний інтелект проти російських вуглеводнів: за ким майбутнє

Згідно з інформацією зі ЗМІ, швидке зростання вартості акцій Nvidia призвело до того, що Дженсен Хуанг, один із засновників і генеральний директор компанії, став одним з найбагатших людей на планеті. З початку року його статки збільшилися на більш ніж 70 мільярдів доларів, досягнувши позначки 115 мільярдів доларів, що підняло його на 12-е місце в рейтингу Bloomberg Billionaires Index. Це значно перевищує приріст статків інших мільярдерів з його кола.

На думку експертів, швидкий зліт Nvidia на вершину став історичним, оскільки компанія є однією з небагатьох фірм, яка досягла значного зростання в галузі доходів від штучного інтелекту.

"Чипи графічного процесора Nvidia - це, по суті, нове золото або нафта в технологічному секторі, оскільки все більше підприємств і споживачів швидко йдуть цим шляхом з початком 4-ї промислової революції", - зазначив Деніел Айвз, аналітик Wedbush Securities.

Раніше ми писали, що штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів.

  • Вас може зацікавити:

"Штучна Міс": перший у світі конкурс "ІІ дівчат" проведуть у США