RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ще один держпереворот: військові захопили владу в африканській країні

В Африці стався ще один військовий переворот. У Габоні збройні сили заявили про "скасування" виборів президента, які пройшли вчора і розпустили основні державні інституції.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Темний план Путіна: чим загрожує Кремль Заходу у центрі Африки

Повідомляється, що група високопоставлених габонських військових з'явилася на національному телебаченні вранці в середу і заявила, що прийшла до влади через кілька хвилин після того, як виборча комісія штату оголосила, що президент Алі Бонго виграв третій термін.

Військовослужбовці габонської армії під час звернення до нації по ТБ заявили, що вони "поклали край" режиму Алі Бонго (президент Габона з 16 жовтня 2009 року, вчора було оголошено про його чергове переобрання з 64% голосів).

Після цього мешканці чули потужну стрілянину з автоматичної зброї у Лібревілі, столиці Габону. У країні перебої з інтернетом ще з початку проведення виборів, тому інформації наразі замало. Раніше лідер опозиції Габона заявив, що перемогу на виборах здобув він, а не Бонго, який перебуває при владі 14 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що речник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що напавши на Україну, Росія відстоює свободу не тільки африканського континенту, а й усієї планети.

Вас також може зацікавити:

Мир - Африці, війна - терміналам: що задумав Путін щодо зернової угоди

Давай, до побачення: дві третини лідерів Африки відмовилися їхати на саміт із Путіним

Що Лукашенко забув у Зімбабве: експерт вказав на цікаві деталі