RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Повінь у Перу забрала життя 72 осіб: опубліковано відео стихії

В результаті найбільшої за останні 20 років повені в Перу як мінімум 72 особи загинули. Про це повідомила влада країни, передає ВВС.

Також налічується понад 170 поранених, ще 11 вважаються зниклими безвісти. В цілому від повеней в Перу постраждали мінімум п'ятсот чоловік, повідомив глава перуанського уряду Фернандо Савала.

У столиці країні Лімі з 13 березня немає доступу до питної води. У ряді міст заповнена водостічна система, вулиці затоплені водою. З деякими районам Перу втрачено транспортне сполучення.

У понад, ніж 800 міст оголошено надзвичайний стан. На думку влади, повінь зачепила близько половини населення країни. Жителі скаржаться на зростання цін на продукти.

Раніше протягом декількох днів в країні йшли проливні дощі, що призвело до розливу річок і зсувів відразу в декількох районах країни. Влада країни почали проводити дезінфекцію, намагаючись позбутися від комарів, які переносять інфекційні хвороби.

У цьому році в Перу особливо помітні прояви феномена Ель-Ніньо - температура океану зростає, що призводить до підвищених випаровуванням і злив.

Нагадаємо, в січні 2017 року через повінь на півдні Таїланду загинули 18 осіб, понад 700 тисяч жителів залишилися без будинку.