RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії побачили ознаки готовності Трампа дати добро на знищення ДНР-ЛНР

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що президент США Дональд Трамп може сприяти силовому звільненню окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Таку думку він висловив в колонці на сайті Newsader.

"Нинішній глава Білого дому запропонував Путіну вирішити ці проблеми замість того, щоб вести про це переговори. Він прямо заявив: "Володимир, вирішуй. Вмовляти не будемо. Вирішиш — все буде добре. Не вирішиш — будуть санкції", - вважає Боровий.

На думку політика, Трамп залишив за собою можливість самостійних силових дій. Прикладом тому служить знищення військ Асада в Сирії і призначення нового спецпредставника в Україні Курта Волкера, а також погодження передачі летального озброєння.

"Побічно ці та інші обставини останніх днів свідчать про те, що по Донбасу може бути прийнято силове рішення", - пише Боровий. У такому разі українські війська витіснять російсько-сепаратистські сили за межі українського кордону і займуться звільненням Донбасу від бандитів. Після цього, на думку політика, почнеться підготовка до звільнення Криму.

Раніше колишній посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю "Апострофу" розповів про те, як змусити російського президента Володимира Путіна вивести свої війська з України.