RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Час настав: Трампа наполегливо просять дати Україні летальну зброю

Колишній заступник державного секретаря США Ентоні Блінкен настійно закликав президента США Дональда Трампа надати Україні зброю на тлі безперервних бойових дій на Донбасі.

Про це він написав у своїй статті, опублікованій в виданні The New York Times, пише 112.

"Протягом трьох з половиною років Москва ігнорувала всі дипломатичні угоди, пропоновані Сполученими Штатами і Європою, щоб покласти край кризі. Замість того, щоб реалізувати Мінські угоди - дорожню карту, підписану ним для відновлення суверенітету України, при захисті прав усіх її громадян, в тому числі російськомовної меншини, - Кремль заперечував простий сенс угоди і ухилявся від своїх зобов'язань. На окупованому сході зараз знаходиться одна з найбільших танкових сил в Європі. і десятки тисяч російських х військ знаходяться на кордоні, яку контролює Москва, що є серйозним нагадуванням Києву про те, що набагато більший запас його території залишається під загрозою", - написав Ентоні Блінкен.

За його словами, президента РФ Володимира Путіна можна змусити зупинити бойові дії на сході України. Для цього він повинен знати, що його армія зазнає поразки. Пропаганда Росії "рік за роком має більший ефект". Єдиний вихід, на його думку, надати Україні оборонна зброя.

"Оборонне зброю для України - це та ідея, час якої настав", - додав політик.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": "Для України готують летальну зброю, Росія відповість швидко - приватна розвідка США"