RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Без шансів на перехоплення: у США успішно протестували гіперзвукові ракети

ВПС США вперше протестували в повітрі гіперзвукову зброю Air-Launched Rapid Response Weapon, випробування пройшли успішно.

Про це стало відомо із заяви прес-служби американських повітряних сил.

"Військово-повітряні сили США успішно провели 12 червня перші льотні випробування AGM-183A - своїх гіперзвукових бойових блоків з системою повітряного запуску ARRW на бомбардувальниках B-52 Stratofortress на авіабазі Едвардс (штат Каліфорнія)", - йдеться в заяві.

Перші випробування були проведені без установки бойової частини на ракетах.

"Зібрані дані про вплив ударів і вібрації на саму зброю і зовнішнє розміщення озброєння на літаку", - додали в прес-службі.

Помічник міністра ВПС США по закупкам, технології і логістики Вілл Ропер зазначив, що ВПС США розраховують на отримання ARRW від 2021 до 2024 року.

Гіперзвукова зброя відрізняється від багатьох існуючих систем озброєння (крилатих ракет) складністю перехоплення - засоби ППО не здатні ефективно протистояти загрозам такого роду.

Як повідомляв "Апостроф", на початку травня Військово-повітряні сили США в Іраку вперше застосували в бою винищувачі-невидимки F-35A Lightning II. Головною відмінністю американських літаків F-35 експерти називають технологію "стелс", яка знижує видимість борту для радарів. На таких бортах часто встановлюється високоточна зброя, а зліт його може проводитися з наземної злітної смуги.