RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прогинається під диктаторів: в США розкритикували Трампа за "любов" до Путіна

Президенту США Дональду Трампу подобаються лідери-диктатори інших країн, наприклад, як глава Росії Володимир Путін.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" викладач Американського університету у Вашингтоні Алан Ліхтман.

"Ми бачимо, іноземні лідери подобаються Трампу. Це диктатори. Йому хотілося б бути схожим на Володимира Путіна, китайського лідера Сі Цзіньпіна або турецького президента Ердогана. Йому хотілося б бути більш автократичним. І це дуже погано для майбутнього країни, оскільки підриває лінії, завдяки яким наша країна так довго була в безпеці. І це дає більше зеленого світла Володимиру Путіну, щоб він знову втрутився в майбутні президентські вибори. Про такі наміри нас попереджали розвідка і незалежний прокурор Мюллер. Трамп хоче, щоб російське втручання відбулося знову - в ще більших масштабах. Він прогинається під диктаторів і це ставить демократію під загрозу", - зазначив експерт.

За словами Ліхтман, немає такого поняття як "хороший автократ". Історія показує, що всі подібні особистості по всьому світу використовували свою владу заради себе - заради власної вигоди, власного збагачення, розширення своєї влади - але не заради блага своєї країни.

"У нас є президент, який дозволяє собі думати, що він може робити все, що заманеться, не звертаючи уваги на стримування і противаги, вбудовані в конституційну систему США. Трамп робить дуже шкідливі речі - він використовує свої повноваження представника виконавчої влади, щоб втручатися в сферу правосуддя. Він підриває екологічні регуляторні акти та таким чином ставить під загрозу катастрофічних наслідків зміни клімату не тільки Америку, а й увесь світ. Він використовує свої повноваження, щоб втручатися в міграційні питання, розділяє родини, тримає дітей в клітках. Всі ці речі дуже небезпечні для майбутнього країни", - підкреслив викладач.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп обкрадає США, позбавляючи американців найсвятішого - Алан Ліхтман.