RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Втопили і обезголовили: в США протестувальники познущалися над пам'ятниками Колумбу, відео

Під час протестів в США через загибель чорношкірого американця Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими в двох містах вандали пошкодили пам'ятники першовідкривача Америки Христофора Колумба.

Про це повідомляють американські ЗМІ.

Як передає New York Post, в Річмонді (штат Віргінія) протестувальники проти расизму повалили статую Колумба в парку Берд і скинули її в воду.

Попередньо пам'ятник розписали балончиками з фарбою, зокрема, нанесли напис "Колумб уособлює геноцид". Статую повали за допомогою мотузок, підпалили, а потім відтягнули її на 60 метрів і скинули в озеро Берд-Парк.

"Ми повинні почати з того, з чого все почалося. Ми повинні почати з людей, які стояли першими на цій землі", - заявив один з учасників протесту.


Крім того, над пам'ятником Колумбу познущалися в Бостоні. Під час протестів проти расизму статую обезголовили. Пізніше поліцейським вдалося знайти голову статуї. Про те, хто це міг зробити, поки не повідомляється.

Пам'ятник, який встановлено в північній частині міста, довелося зняти з п'єдесталу і заховати в сховище.


Христофора Колумба, який був одним з перших європейців в Новому Світі, не всі вважають тільки першовідкривачем Америки. Існує думка, що його діяльність поклала початок работоргівлі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вуличний художник Бенксі показав свою нову роботу, присвячену протестам в США, і прокоментував ситуацію, яка склалася.