Байден доручив спецслужбам зайнятися російськими питаннями, щоб притягнути Кремль до відповіді

Одним зі своїх перших рішень президент США Джо Байден, інавгурація якого відбулася 20 січня, доручив спецслужбам країни проаналізувати наявну інформацію про втручання Росії з метою "притягнення її до відповіді". Йдеться про недавні зломи мереж федеральних відомств і отруєння Олексія Навального.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Джен Джен Псакі, передає "ВВС-Російська служба".

За словами Псакі, адміністрація Байдена зацікавлена в продовженні Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III), термін дії якого спливає на початку лютого, ще на п'ять років. Про готовність до продовження Договору заявляли російські офіційні особи.

"Це продовження має тим більше сенсу, коли відносини з Росією недружні, як зараз", - заявила Псакі на брифінгу для преси.

"При тому, що ми працюємо з Росією для просування американських інтересів, ми одночасно працюємо і над тим, щоб залучити її до відповідальності за її авантюрні і недружні дії, і з цією метою президент також дасть доручення розвідувальному співтовариству підготувати повний аналіз кіберзлому компанії Solar Winds, російського втручання у вибори 2020 року, застосування нею хімічної зброї проти лідера опозиції Олексія Навального і підозр у виплаті винагород за знищення американських солдатів в Афганістані", - заявила Дженніфер Псакі.

Додамо, що Американське розвідувальне співтовариство, яке включає в себе 17 різних служб, з подібними заявами виступало на початку 2017 року, коли всі спецслужби дійшли одностайного висновку про російське втручання у вибори 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", Президент США Джо Байден підписав перші укази на посаді глави держави.