RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Байден готовий закрити кордон з Мексикою: названо умову

Президент США Джо Байден готовий вирішити проблему з мігрантами на кордоні.

Про це йдеться у пресрелізі, який оприлюднив Білий дом.

За його словами, він готовий закритий кордон з Мексикою у випадку, якщо виникне криза з мігрантами. У цьому контексті Джо Байден звернувся до Конгресу та закликав законотворців ухвалити відповідний документ.

Читайте також: Запах Трампа: що буде, якщо у Білому домі зміниться господар

Очільник Білого дому нагадав, що ще два місяці тому доручив своїй команді розпочати переговори у Сенаті, аби була змога вирішити проблему із захистом південного кордону. Саме у вигляді законопроєкту Конгрес може затвердити сучасні реформи, аби уникнути проблем з міграційною кризою.

"Ось вже кілька тижнів вони цим займаються. Працюємо цілодобово. Те, що було узгоджено, могло б - якби було ухвалено у законі - стати найжорсткішим та найсправедливішим набором реформ для убезпечення кордонів, який будь-коли існував", - продовжив Байден та додав, що ухвалений законопроєкт дозволить йому використати механізм для закриття кордонів у випадку, якщо вони будуть перенавантажені.

Окремо очільник Білого дому закликав закликав Конгрес надати фінансування для захисту кордону. Зокрема, мова йде про залучення 1300 агентів прикордонної служби, 375 імміграційних суддів, 1600 офіцерів з питань надання притулку та понад 100 новітніх інспекційних машин, які контролюватимуть ситуацію на прикордонних ділянках.

"І якби мені надали такі повноваження, я б скористався ними того дня, коли підпишу закон. Убезпечення кордону за допомогою цих переговорів - перемога для США. Для всіх, хто вимагає посилення контролю, це спосіб зробити це. Якщо ви серйозно ставитеся до кризи, ухваліть двопартійний законопроєкт, і я його підпишу", - цитує Білий дім американського президента.

Раніше ми пояснювали суть конфлікту між Техасом і Білим домом.

Вас може зацікавити:

Губернатор Техасу пішов проти Байдена: криза загострюється

Техас пішов проти влади США: Байден дав 24 години, а Трамп розбурхує американців

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України