RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

4 липня

Всі новини

Джо Байдена можуть достроково висунути в кандидати у президенти США — Bloomberg

Національний комітет Демократичної партії США може офіційно достроково висунути кандидатуру президента Джо Байдена на посаду глави держави вже 21 липня з метою усунути внутрішньопартійні дискусії щодо його заміни.

Про це пише видання Bloomberg, посилаючись на джерела.

"Національний комітет Демократичної партії розглядає можливість офіційного висунення кандидатури Джо Байдена вже в середині липня, щоб забезпечити присутність президента у виборчих бюлетенях у листопаді, а також допомогти припинити внутрішньопартійні розмови про його заміну після невдалого виступу на дебатах минулого тижня", – йдеться у повідомленні,

Обізнані з питанням особи зауважують, що потенційною датою номінації Байдена є 21 липня, тобто це відбудеться до партійного з'їзду в серпні: "... коли відбудеться віртуальне засідання мандатної комісії з'їзду Демократичної партії. Демократи вже планували висунути 81-річного Байдена до свого серпневого з'їзду, щоб забезпечити його присутність у виборчому бюлетені в Огайо, де 7 серпня - крайній термін для затвердження кандидатів".

Проте, як передає Bloomberg, Національний комітет Демократичної партії заперечив тезу про те, що дострокове висунення було реакцією на наслідки виступу Байдена на дебатах, назвавши її "неправдивою" і вказавши на попередній дедлайн голосування в Огайо як на поштовх до цього. В доказ цього цитують директора з питань комунікацій Національного комітету Демократичної партії Розмарі Боґлін:

"Ми вже кілька тижнів говорили, що DNC проведе віртуальне поіменне голосування напередодні нашого особистого з'їзду через недобросовісні спроби Республіканської партії штату Огайо не допустити Джо Байдена до загального виборчого бюлетеня".

Видання наголошує: віртуальне висунення Байдена до з'їзду гарантує, що він буде включений до виборчих бюлетенів у штатах. Це дозволить партії ще більше згуртуватися навколо свого кандидата навіть попри заклики інсайдерів поступитися місцем іншому кандидату.

Раніше ми також писали, як президент США Джо Байден прокоментував рішення Верховного суду щодо президентського імунітету для Дональда Трампа – вважає, що це "небезпечний прецедент", яки перетворить президентів США на королів.