RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Тіла спалюють, прощання заборонено: шокуючі деталі про смерті від коронавірусу в Китаї

Китайська влада заборонила прощальні церемонії з пацієнтами, померлими від коронавірусу нового типу, їх тіла повинні бути піддані кремації недалеко від місця їх смерті.

Про це повідомляють китайські ЗМІ.

Згідно з директивою китайської влади, тлінні останки інфікованих пацієнтів не дозволено віддавати родичам і перевозити, похоронні бюро повинні відправляти спеціальний персонал і транспортні засоби для перевезення тіл відповідно до встановленого маршруту, а тіла повинні бути піддані кремації в спеціально відведених крематоріях.

Попередньо тіла померлих пацієнтів повинні бути продезінфіковані і поміщені медичними працівниками відповідно до правил в герметичний пакет, який не дозволяється розкривати після запечатування.

Гонконгське видання "Фенікс" опублікувало монолог мешканки міста Уханя Цянь Цянь, мама якої померла в перший день китайського Нового року. Жінка описує запобіжні заходи, які застосовували в сім'ї після того, як стало відомо про зараження коронавірусом. Зокрема, після відвідування лікарні, її батько обприскував себе і машину спиртом. Вона і її брат викинули весь одяг, який надягали в останні дні, попередньо порізавши його ножицями, щоб ніхто не підібрав.

Після смерті матері Цянь-Цянь в лікарні не дозволили з нею попрощатися, їй винесли документи на підпис та зобов'язалися поховати тіло за особливою процедурою.

Як повідомляв "Апостроф", в китайській провінції Хунань зафіксовано спалах смертельного пташиного грипу H5N1.