RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не можна навіть сміятися: Кім Чен Ин ввів 11-денну жалобу в КНДР

У КНДР оголосили 11-денну жалобу з нагоди десятої річниці смерті колишнього лідера країни Кім Чен Іра. Громадянам Північної Кореї заборонено сміятися та вживати спиртні напої протягом усього часу жалоби.

Про це пише Daily Mail.

Через 11-денне вшанування пам'яті Кім Чен Іра, який помер у 2011 році, усім громадянам КНДР заборонено вживати алкоголь, сміятися чи займатися дозвіллям.

За словами жителя Північної Кореї, багато людей, яких у минулому затримували у стані алкогольного сп'яніння під час жалоби, було заарештовано і більше їх ніколи не бачили.

Інший співрозмовник видання повідомив, що поліцейським наказали стежити за людьми, які не виглядали належним чином засмученими під час жалоби.

Крім того, в країні в день смерті Кім Чен Іра, 17 грудня, заборонено ходити в продуктові магазини. А у разі смерті когось із членів сім'ї – не дозволяється голосно плакати, а поховати тіло можна лише після закінчення жалоби.

Раніше ми писали, що Північна Корея провела випробувальний запуск нової гіперзвукової ракети Hwasong-8. Запуск мав "стратегічне значення для зміцнення можливостей самооборони" КНДР.