RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рада ЄС затвердила документ, що наближає Україну до безвізу

Рада Євросоюзу у понеділок, 27 лютого, прийняла важливе рішення на шляху до лібералізації візового режиму між країнами ЄС і Україною.

Європейські чиновники затвердили механізм призупинення безвізових режимів для третіх країн. Відсутність рішення з даного питання блокувала затвердження безвізового режиму з Україною.

"27 лютого 2017 року Рада ЄС прийняла регламент щодо перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод щодо візової лібералізації", – йдеться в повідомленні організації.

Глава МВС Мальти Кармело Абелла заявив: "Лібералізація візового режиму приносить великі переваги Євросоюзу та третім країнам. У той же час, ЄС повинен бути в змозі ефективно реагувати на випадки недотримання правил. Перегляд механізму припинення, прийнятий сьогодні, сприяє боротьбі зі зловживанням системою".

Тепер голови Ради ЄС та Європарламенту повинні підписати затверджений регламент. Церемонія запланована на 1 березня. Після цього документ буде опубліковано в офіційному виданні ЄС. Він набере чинності через 20 днів після опублікування.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст з ЄС повідомив, що безвізовий режим між Україною і Євросоюзом може набути чинності 12 червня поточного року.