RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гучна заява Ле Пен по розпаду ЄС: експерт вказала на важливий момент

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ірина Івашко в коментарі "Апострофу" проаналізувала гучну заяву кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен.

Івашко звернула увагу, що виступ Ле Пен на мітингу в Ліллі, в ході якого і пролунали слова про неминучу "смерті Євросоюзу", було адресовано лише її переконаним прихильникам. У число цих людей входять ті, хто, в силу професійних якостей або переконань не може прийняти глобалізацію. Однак на теледебатах, де аудиторія значно ширше, Ле Пен робить більш обережні заяви і майже не звертається до теми виходу Франції з ЄС, який є частиною її програми.

Івашко пояснює, що Ле Пен змушена зважати на кількість прихильників збереження Євросоюзу, яке у Франції досягає 65%. Оскільки, згідно з прогнозами, Ле Пен проходить до другого туру президентських виборів але там гарантовано програє, лідер "Національного фронту" змушена рахуватися вже не тільки зі своїми прихильниками і міняти риторику, адресуючи найгучніші заяви порівняно вузький аудиторії.

Раніше "Апостроф" приводив думки експертів про те, які наслідки матиме перемога Ле Пен на выборах для курсу євро.