RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Foreign Policy вказало на нову зброю в гібридній агресії РФ

Окупація Криму Росією та неоголошена війна на Донбасі здійснювалася не тільки з допомогою російських військ спеціального призначення, але і місцевих бандитів, які діяли під виглядом загонів самооборони.

Про це пише видання Foreign Policy.

Також, зазначає видання, масштабні кібератаки, які організовувала Росія, здійснювали хакери, яким ФСБ надавало вибір: працювати на РФ або відправитися у в'язницю.

Як пише видання, європейські контррозвідувальні служби останнім часом все частіше заявляють, що місцеві злочинні угруповання діють під егідою Росії. Зокрема, Кремль використовує етнічних росіян, а також вихідців з СРСР, зокрема, грузинів) в кримінальному середовищі за кордоном, у яких є ділові інтереси в Росії.

В якості прикладів видання наводить вбивство російськими злочинцями в Стамбулі чеченців, які підтримували повстанців, а також недавній замах на Адама Осмаєва в Києві, яке скоїв чеченський злочинець. Крім цього, влада Чехії заявляє про зв'язки російської розвідки з місцевими бізнесменами, які залучені в корупційну діяльність. А у Фінляндії служби безпеки запідозрили російських злочинців у купівлі стратегічно розташованої нерухомості, з якої можна спостерігати або навіть атакувати військові об'єкти.

Як повідомляв "Апостроф", українська прокуратура відкрила проти російських чиновників справу за причетність до ведення гібридної війни проти України.