RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Заході заявили, що Німеччина в обхід санкцій продає Росії запчастини для ВПК: розкрито механізм

Німецькі компанії за потурання уряду Німеччини порушують режим економічних санкцій проти Росії, поставляючи в РФ навіть комплектуючі для продукції військово-промислового комплексу.

Про це повідомив відомий німецький журналіст Борис Райтшустер в інтерв'ю "Апострофу", коментуючи поставку компанією Siemens газових турбін для кримських електростанцій.

"Я знаю особисто про [ще] один такий випадок, є навіть документ. Просто не можу говорити про це публічно - там причетна людина, яку я не хочу підставити. Якщо я з цими документами вийду куди-небудь, буде відомо, від кого вони . Це пов'язано навіть із запчастинами для військової промисловості, які як би продаються через дочірні підприємства. Так що про один випадок я знаю чітко, а про інші випадки - з вуст інших ", - заявив Райтшустер.

За його словами, можна говорити про повномасштабний обхід німецькими компаніями санкцій проти Росії.

Журналіст підкреслив, що в уряді Німеччини прекрасно знають про порушення, але закривають на них очі.

"Я думаю, вони це прекрасно знають. Я впевнений. І я не дуже вірю, що є сильну протидію цьому. Я з упевненістю не можу сказати, але у мене немає відчуття, що йде активний опір порушення санкцій", - зазначив Райтшустер.

Детальніше про недотримання Німеччиною санкцій проти Росії читайте в інтерв'ю Бориса Райтшустера, "У Німеччині порушують санкції заради Путіна, наче в Україні немає ніякої війни - німецький журналіст", яке опубліковано на "Апострофі".