RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Британія пішла на нові заходи для захисту від агресії Росії

У Великобританії на Шетландських островах йде будівництво нового радіолокатора, який, як каже начальник штабу Королівських ВПС Стівен Хіллієр, дозволить повністю захистити повітряний простір країни у зв'язку зі зростаючим тиском з боку Росії.

Про це повідомляє російська редакція DW з посиланням на сайт уряду Великобританії.

Відзначається, що після закінчення будівництва радара острів Унст на півночі Шотландії знову стане виконувати сторожову роль, яка на нього покладалася в період холодної війни: на ньому знаходився радар раннього попередження на північному фланзі НАТО.

"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії", - сказав британський міністр оборони Гевін Вільямсон.

Він зазначив, що вказаний радар є життєво важливим для захисту Великобританії. Будівництво радіолокатора, вартістю 10 млн фунтів стерлінгів (більше 14 млн дол), пов'язана, за словами Вільямсона, з тим, що дії РФ не обмежуються східними кордонами Європи, і загроза для Великобританії "є серйозною і реальною".

Також начальник штабу Королівських ВВС сказав, що радар "буде готовий до роботи найближчим часом". Отримана радаром інформація буде передаватися в Національний центр швидкого реагування. Ця структура займається, зокрема, охороною повітряного простору Великобританії і відправляє винищувачі з авіабаз Лоссимут і Конінгсбі на перехоплення іноземних літаків.

За останні п'ять років, як кажуть у британському оборонному відомстві, військові літаки піднімалися в повітря за тривогою 69 разів.

Як повідомляв "Апостроф", Гевін Вільямсон розповів, як Росія може задумати хаос у Великобританії.