RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Труднощі перекладу: пропагандисти Путіна влипли в черговий скандал в Європі

Французьке відділення російського телеканалу "Russia Today" отримало попередження за неточну подачу інформації: в одній з передач на тему застосування хімічної зброї в Сирії переклад слів очевидців не відповідав тому, що вони говорили насправді.

Про це повідомляється в заяві Вищої ради по аудіовізуальним засобам Франції (CSA).

Згідно з текстом документа, попередження було винесено за "нечесність, неточну подачу інформації і відсутність різних точок зору".

Увагу відомства привернув сюжет від 13 квітня 2018 року під назвою "Імітація атак". У ньому йшлося про застосування хімічної зброї в Східній Гуті (Сирія). Автори сюжету оскаржили сам факт атак і заявили, що зйомки постраждалих були постановочними.

В результаті перевірки CSA встановив, що переклад слів сирійських очевидців атаки, які були наведені в сюжеті як підтвердження позиції авторів, не відповідав тому, що вони говорили. Крім того, регулятор звинуватив канал у необ'єктивному відображенні ситуації і в відсутності інших точок зору.

У відповідь на заяву CSA сам канал заявив, що не відповідаючий оригінальному аудіоряду переклад був нібито накладений в результаті технічної помилки, яку на даний момент усунуто.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські прикордонники не пропустили в Україну південноафриканську журналістку російського пропагандистського телеканалу Russia Today Полу Слієр.