RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ЄС ухвалили рішення щодо термінів Brexit

Європейський парламент підтримав документ щодо "упорядкованого Brexit", який передбачає, що Великобританія зможе відстрочити свій вихід з Європейського союзу (ЄС).

Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Таке рішення підтримали 544 депутати Європарламенту, 126 висловилися проти і 38 утрималися.

Відзначається, що документ заснований на вже узгодженій Угоді про вихід.

"ЄС відкритий для можливого продовження періоду переговорів відповідно до Статті 50 Лісабонського договору, якщо цього зажадає Великобританія, за умови, що це виправдано і має конкретну мету, наприклад, уникнення виходу без угоди, проведення загальних виборів або референдуму. Вони також додають, що продовження не має впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС", - йдеться в повідомленні.

Що стосується недавніх подій в Великобританії (заяв Бориса Джонсона - ред.), Члени Європарламенту відзначають, що Великобританія повинна буде взяти на себе "повну відповідальність за вихід з ЄС без угоди і серйозні наслідки, які це спричинить".

У Європарламенті також підкреслили, що сценарій виходу з ЄС "без угоди" не позбавить Великобританію зобов'язань за фінансовими розрахунками і захисту прав громадян, які є необхідними попередніми умовами для схвалення парламентом будь-яких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією.

У документі також наголошується, що ніякого перехідного періоду в економічних відносинах з ЄС за відсутності повноцінної угоди не буде.

Як повідомляв "Апостроф", в разі виходу Великобританії з Європейського союзу без угоди з Брюсселем королівство чекає дефіцит палива, продуктів харчування і медикаментів.