RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Польщі провели гучні затримання через газові угоди з Росією

Трьох колишніх членів правління компанії EuRoPol GAZ (Польща) звинувачують в укладенні невигідних контрактів на поставку російського газу і нанесенні "астрономічних збитків" компанії.

Про затримання обвинувачених у вівторок, 26 листопада, повідомили польські ЗМІ з посиланням на генеральну прокуратуру країни.

На вимогу прокуратури було затримано колишні члени правління компанії EuRoPol GAZ - Міхал Ш., Здіслав І. та Мирослав Д., які входили до складу правління з 20 січня 2010 до 31 грудня 2010 року.

Затриманих звинувачують у заподіянні "значної шкоди EuRoPol GAZ шляхом зловживання наданими повноваженнями або невиконання обов'язків". Прокуратура стверджує, що своїми діями вони призвели до матеріальних збитків на загальну суму понад 848 млн злотих.

Справа стосується укладення міжурядової угоди в січні 2010 року, невигідного для Польщі і суперечить законодавству ЄС про постачання російського газу до Польщі. Підготовче провадження щодо газових угод, укладених з Російською Федерацією, веде регіональна прокуратура в Лодзі.

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель припустив, що в разі підписання договору з "Газпромом" щодо транзиту ціна на російський газ може бути найнижчою за всю історію.