RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Ведуть розвідку і залякують ЗМІ: спливли скандальні дані щодо російської "допомоги" Італії

Росіяни проводять масштабну розвідувальну операцію під приводом боротьби з пандемією COVID-19 в Італії.

Про це йдеться в матеріалі Інституту вивчення глобальних загроз і демократій з посиланням на італійські ЗМІ та документальні свідчення.

Так, італійська газета La Stampa опублікувала матеріал про загрозу з боку російських військ, які прибули в країну нібито на допомогу в боротьбі з коронавірусом. Зазначалося, що в Італію крім фахівців по бактеріологічним загрозам прибули і агенти ФСБ.

Це побічно підтвердив командувач військ РХБЗ Ігор Кирилов, він заявив, що в Італію поїхало 66 військовослужбовців його загону, при цьому на фото росіян в італійському аеропорту у них видно нашивки іншого типу - імовірно, військової розвідки. Також росіяни не дотримувалися встановленого комплексу заходів при дезінфекції будинку престарілих (де не зафіксовано жодного випадку COVID-19) в Італії, що може говорити про те, що вони не були достатньо підготовлені, або не належать до профільних військ.

Також в італійському ЗМІ вказали на нюанси висадки росіян в Бергамо, за їхніми словами, вона нагадувала військову операцію перед окупацією Криму в 2014 році, і можливо, таким чином, Росія відпрацьовувала маневр в аеропорту однієї з країн НАТО.

"Є документальні підтвердження заяв італійської газети La Stampa щодо того, що 80% російської допомоги, спрямованої в Італію, марно, а особовий склад представлений не тільки військовими медиками, але також співробітниками розвідки, сил спеціальних операцій, і військовими хіміками", - йдеться в повідомленні інституту.

Після опублікованих фактів Росія почала погрожувати ЗМІ - прес-секретар Міноборони РФ Ігор Конашенков озвучив погрози на адресу журналістів La Stampa.

"Що стосується відносин з реальними замовниками русофобії "La Stampa", які нам відомі, ми нагадуємо їм їх власний древній афоризм: "Qui fodit foveam, incidet in eam" ("Хто копає яму, в неї падає"). Для більшої ясності: "Поганий пенні завжди повертається". З Росії з любов'ю ", - заявив тоді спікер МО РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росія запропонувала Генасамблеї ООН прийняти так звану "декларацію про солідарність" в боротьбі з коронавірусом, яка мала на увазі тимчасове зняття санкцій за окупацію Криму. Цю провокацію було зупинено.