RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Німецький друг Путіна відзначився образою українського посла: з'явилася реакція МЗС

Колишній канцлер Німеччини, голова ради директорів "Роснефти", проросійський політик Герхард Шредер завів подкаст і в першому ж випуску образив посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Подкаст триває близько півгодини. Питання задає колишній прес-секретар Шредера Бела Анда, а політик відповідає. У першому випуску Шредер різко висловився про українського посла, який критикував його раніше, назвавши дипломата "карликом".

"Не варто дошкуляти один одному санкціями. Я намагався сказати, що це справедливо і по відношенню до Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?" - запитує Шредер.

"Так, так, якийсь карлик з України ... Це нікого не цікавить, навіть в Німеччині", - сказав Шредер, не називаючи імені українського посла Андрія Мельника.

Привід для випаду Шредера - інтерв'ю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому український дипломат піддав критиці заклики колишнього канцлера до зняття санкцій з Росії, введених за її дії проти України.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник раніше назвав Шредера "топ-лобістом Кремля" та запропонував йому парі про те, що окупований Крим повернеться до складу України.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар назвав підлим та низьким висловлювання колишнього канцлера Німеччини на адресу посла Мельника

"Дуже підленько та низько, як для екс-канцлера Німеччини, але як то кажуть, "з ким поведешся, від того й наберешся". Цей коментар Шредера - застереження для інших прихильників РФ в Європі: не майте справ з російськими грошима! А нашого посла в образу не дамо!" - написав Боднар у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шредера внесли в базу "Миротворця".