RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кожен 18-річний француз отримає «культурний» подарунок на 300 євро

У Франції введуть «культурний абонемент» на суму 300 євро (10 тис. грн) для всіх 18-річних громадян, які можуть використовувати його протягом двох років.

Про це повідомляє BBC News.

Таким подарунком зможуть скористатися близько 800 тисяч громадян Франції. Абонемент можна використовувати для покупки квитків в кіно, музей і театр, а також для покупки книг або оплати занять з танців або онлайн-передплати, крім деяких зарубіжних платформ.

Для отримання абонемента необхідно зареєструватися в спеціальному мобільному додатку Culture Pass. У ньому перераховані різні виставки, концерти та інші культурні заходи в районі Франції, де проживає користувач програми.

Президент Франції Емманюель Макрон обіцяв ввести «культурний абонемент» ще під час передвиборчої кампанії. Протягом двох років ця система тестувалася в 14 районах країни, тоді мова йшла про 500 євро (майже 17 тис. грн), але уряд вирішив, що з січня 2022 року сума в 200 євро (6 700 грн) буде по частинах видаватися всім школярам: по 25 євро (837 грн) в рік для 14- та 15-річних, по 50 євро (1675 грн) - для випускних класів. Вони теж зможуть витратити ці гроші на виставки, кіно і музеї.

«Культурний абонемент» покликаний посилити політику художньої освіти, що розробляється з 2017 року, і допомогти відродженню сфери культури.

Місткість концертних залів, театрів і кінотеатрів як і раніше обмежена до 35%, а кількість місць у музеях також обмежена.

Нагадаємо, 22 травня президент Франції Еммануель Макрон відзначив завершення тривалого жорсткого карантину в своїй країні і випив келих під тост українською мовою "Будьмо!".